Homeopathie voor

mens en dier

Hoe homeopathie toe te dienen

 

Homeopathische middelen werken het snelst als ze door de slijmvliezen van de mond worden opgenomen, en direct hierdoor in de bloedbaan belanden.

Homeopathische korrels en tabletten mogen niet aangeraakt worden met de hand in verband met verlies van hun werking. Om die reden wordt het middel opgelost, zodat het ingeven aan uw dier makkelijker gaat. Deze oplossing moet dan rechtstreeks gedruppeld worden op het slijmvlies in een schone bek, dus niet direct na het eten. Indien het ingeven van deze oplossing erg moeilijk gaat bij uw kat niet dan kunt u ook de oplossing op de poot van uw kat druppelen, die deze zal aflikken.

Homeopathische korrels en tabletten kunnen ook via het drinkwater gegeven worden. Ook hierbij mag het middel niet aangeraakt worden met de hand.

De homeopathische oplossing bewaren in een donkere koele omgeving. Direct zonlicht kan deze oplossing snel vlokkerig maken met verlies van de werking. Ook is raadzaam om de pipet na gebruik goed schoon te maken zodat de oplossing langer werkzaam blijft.

 

Homeopathische middelen zijn genezingsprikkels voor het lichaam. Het gaat hier niet om de hoeveelheid, maar om de frequentie van geven. 1 druppel ingeven is net zo effect als eenmaal een volledige pipet. Viermaal gift heeft meer effect dan tweemaal gift.

 

Omdat elk dier anders is, is niet van te voren te voorspellen hoe lang een middel precies gegeven moet worden. D6/D12/D30 potenties worden over het algemeen 3 tot 4 maal daags gegeven met een periode van 6 dagen. Belangrijk is om contact met ons op te nemen na deze 6 dagen, langer gift is afhankelijk van het resultaat mogelijk.

Bij acute en snel verlopende ziekten dient het medicament om het uur te worden gegeven. Nadat verbetering is ingetreden moet de tijd tussen de toedieningen groter worden. De dagen erna het middel nog drie maal daags toedienen gedurende minimaal zes dagen.

 

Homeopathische verergering van de klachten kan optreden tijdens het geven van een homeopathisch middel. Belangrijk dan is om de gift even te staken totdat contact met ons is opgenomen.

Het kan een beginverergering zijn. Deze is mild en gaat vanzelf over ook na doorgeven van het middel.

Er kan ook sprake zijn van een soort geneesmiddelproef. Het dier test het middel als het ware uit doordat de ziekteprikkel al weg is en alleen de geneesmiddelprikkel overblijft. Het dier heeft voldoende van het middel gehad. De gift moet direct gestaakt worden, zodat deze geneesmiddelbeeld kan uitwerken.

Dit kan enkele dagen tot een week duren. Het is eventueel mogelijk om een homeopathische antidoot te geven, om zo de ontstane klachten tijdens de verergering sneller te laten verdwijnen.

 

 

 

 

 

 

 

 HomeoHealth

 Lageweg 15

 4328 RR

 Burgh-Haamstede

 

 info@homeohealth.nl

 

 Tel: 06-30388986