Homeopathie voor

mens en dier

Bachbloesem therapie

 

Wat zijn bloemsem remedies?

 

De Bach Flower Remedies zijn ontwikkeld door

 

Dr. Edward Bach (1886-1936), een zeer bekende en geliefde arts, patholoog, bacterioloog, homeopaat en onderzoeker.

 

Hij geloofde dat levenshouding en gemoedstoestand een vitale rol spelen in het onderhouden van je gezondheid en het herstellen bij ziekte.

 

Toen hij in 1936 stierf, had hij een complete behandelmethode ontwikkeld met 38 bloesemremedies, elke remedie (op één na, namelijk Rock Water/Bronwater) bereid uit de bloesems van planten, bomen en struiken. Deze bloesemremedies behandelen niet de ziekte en ziektesymptomen, echter onze persoonlijkheid.

 

Deze bloesemtincturen nemen negatieve stemmingen weg om plaats te maken voor een balans tussen lichaam en geest.

 

Ziekte wordt gezien als een verstoring van het natuurlijk evenwicht. Het lichaam geeft signalen af wanneer er een blokkade of stoornis is tussen lichaam en geest.

 

De bloesemremedies ondersteunen de patiënt in zijn strijd tegen diens ziekte, dit door emotionele factoren die de genezing belemmeren, als neerslachtigheid, angst, bezorgdheid, trauma, te behandelen.

 

Bloesemremedies kunnen ook preventief ingezet worden in tijden van stress en bezorgdheid en zijn met name behulpzaam bij de vage klachten van moeheid en depressie, zonder specifieke medische indicaties.

 

Dr. Bach bloesem remedies kunnen in samenwerking met de reguliere geneeskunde gebruikt worden en/of dienen deze tot ondersteuning. De remedies zijn volkomen veilig en werken niet verslavend. Zij hebben een milde werking en kunnen gebruikt worden voor ieder leeftijd. Ze zijn ook heilzaam voor dieren en planten.

 

 

 

 

 

 

 

 HomeoHealth

 Lageweg 15

 4328 RR

 Burgh-Haamstede

 

 info@homeohealth.nl

 

 Tel: 06-30388986